Kansalaisaloite Lapset Nuoret

Minä Paavo Sutinen, Kuusankoski, alias Pensselsson aion tehdä kansalaisaloitteen, joka koskee lasten ja nuorten palauttamista vanhempia henkilöitä kunnioittavaan tilaan.
Aloitteeseen tarvitaan viisi vastuuhenkilöä, jotka ovat samaa mieltä aloitteesta kanssani, ja jotka haluavat edistää aloitteen tekemistä sekä sen toteutumista valmiiksi eduskunnalle lähetettäväksi kansalaisaloitteeksi saakka. Sinä voit olla yksi näistä vastuuhenkilöistä. Ota yhteyttä minuun TÄSTÄ LINKISTÄ tai muulla tavoin.
********************

ALOITE: (Itse aloite on virallisilla sivuilla, se on vielä kehitysvaiheessa)

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä koskien lasten ja nuorten fyysisen koskemattomuuden osittaista kumoamista.

Tällä aloitteella haetaan sitä, että kouluissa sekä muissa oppi-, kasvatus- ja hoitolaitoksissa opettajilla sekä muulla henkilökunnalla tulisi olla oikeus koskea fyysisesti lapseen tai nuoreen siinä määrin, kuin se aivan välttämätöntä kussakin tapauksessa on. Tämä ei tarkoita fyysistä pahoinpitelyä eikä kurittamista, vaan esimerkiksi kännyköiden, pelien, lehtien ja muiden vastaavien laitteiden ja tavaroiden poisottamista lapsen tai nuoren kädestä, jos mainitusta laitteesta tai tavarasta on esimerkiksi kouluopetukselle haittaa. Koululuokkiin halutaan taata oppimisrauha niin kyseiselle oppilaalle kuin muillekin opiskelijoille, sekä taata opettajille mahdollisuus häiriöttömän opetuksen antamiseen.

Tässä aloiteessa ehdotetaan, että kännykät sekä muut henkilökohtaiset älylaitteet tulisi kerätä joka kouluaamu pois opettajien osoittamaan paikkaan, esimerkiksi jokaisen lapsen nimellä varustettuun laatikkoon tai pussiin, ja laitteen saisi pois vasta koulusta kotiin lähdettäessä. Tällä haetaan sitä, että lasten ja nuorten tiedetään kuvaavan ja videoivan mm. kiusaamistapauksia, jossa jotain lasta tai opettajaa nöyryytetään, pahoinpidellään tai tämän tavaroita, vaatteita tms. tuhotaan tai anastetaan. Kännyköiden poisotto vähentäisi kiusantekoa, koska tapahtumia ei enää pääsisi kuvaamaan nettiin tai videotoistopalveluihin. Toki opetuksessa käytettäviä tabletteja tai läppäreitä saisi lapsi ja nuori halussaan pitää silloin, kun se kuuluu opetukseen.

Koulun ulkopuolella kännyköitä käytetään myös silloin, kun nuorisojoukko tai joku yksittäinen nuori esimerkiksi varastaa kaupasta tai tekee jotain ilkivaltaa, esim. tuhoaa yhteistä tai yksityistä omaisuutta. Tässä kohtaa myös perheet astuvat kuvaan. Vanhemmilla tulisi olla oikeus ilman tuomioistuimeen joutumisen pelkoa ottaa häiriökäyttäyvältä lapselta vaikka älylaite pois, ja siten yrittää rauhoittaa riehuvaa ja huonosti käyttäytyvää lasta tai nuorta. Vanhempien sanomisilla pitäisi olla auktoritäärinen vaikutus lapseen, nykyisin sitä ei juurikaan ole.

 

PERUSTELUT:

Aloitteella haetaan koulurauhaa, kiusaamisen sekä pahoinpitelyjen vähentämistä ja näistä johtuvia syrjäytymisiä, vanhempien kunnioittamisen palauttamista, ylipäätään rauhallisempaa yhteiskuntaa lasten ja nuorten häiriökäyttäytymisiä vähentämällä.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu