1. syys, 2022

Ihmisen ahneus

Olen kirjoittanut tästä aiheesta aiemminkin, mutta pieni kertaus:

Kun ihmisen silmin katsotaan, on hirvieläimiä liikaa. Hirvieläimet aiheuttavat paljon tuhoa nimen omaan ihmiselle tallomalla puuntaimia ja viljaa, syömällä ihmisravinnoksi kelpaamatonta mutta ihmisille tärkeää rahanlähdettä eli niitä taimia, muuta puustoa jne. Lisäksi hirvieläimet aiheuttavat runsaasti kolareita autojen kanssa, missä paljon ihmiselle kallista peltiä ruttaantuu ja joskus joku ihmishenkikin saatetaan menettää tai rampauttaa. Tämä on faktaa.

Hieman samalla tavoin on petoeläinten, kuten susien, karhujen ja vaikkapa näätäeläinten laita. Nekin aiheuttavat ihmisille aineellista eli rahallista tuhoa tappamalla hirviä, peuroja, karjaa, koiria, lintuja jne. Kun näätä tappaa linnun, ei ihminen voi enää sitä lintua itse haulikolla tai luodikolla kuoliaaksi pamauttaa, mikä on ihmissilmin katsottuna ikävää. Samoin kun karhu tai susi kaataa peuran tai hirven, ei ihminen voi niitä enää metsästää. Harmittaahan sellainen.
Näistä em. syistä ihminen päättää, että mainittuja petoeläimiä pitää tappaa. Ihmisen silmin on hyväksi, että mainittuja eläimiä eliminoidaan.

No entäpä, kun asioita katsotaan ihmisen ulkopuolelta Äiti Maan silmin, koko maapallon silmin? Luulenpa, että Äiti Maa ajattelee ihmisistä samalla tavoin kun me ihmiset ajattelemme petoeläimistä. Jos Äiti Maa saisi päättää, se tuhoaisi valtavan määrän ihmisiä, jotta maapallo saisi tilaa hengittää ja parannelle itseään. Parannella sitä ylivoimaisesti kaikkein tärkeintä; tellusta.

Jos olisin ukkojumala, vetäisin arvalla jokaisesta valtiosta aluksi 10% ihmistä mestattavaksi, niin rikkaita kuin köyhiäkin. Jos tämä ei havahduttaisi ihmisahneutta, valitsisin toiset kymmenen prosenttia. Jokohan nyt ihminen tajuaisi, että ahneus vie lopulta perikatoon, että rikkauksilla ei tehdä haudassa mitään.

Koska en ole ukkojumala, ukko kylläkin, niin asetun itse ensimmäiseksi lahtijonoon. Kuka ilmoittautuu mukaan sille toivottavasti joskus tulevalle lahtilistalle? Vai ahmitaanko vielä lisää maan rikkauksia juuri meille itsellemme, koska rahallinen rikkaus nostaa ihmisen toisen ihmisen yläpuolelle, mikä lienee koko ihmiskunnan tarkoituskin, vai kuinka? Niin, piti kysymän, käyttävätkö eläimet rahaa?

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu