30. maalis, 2022

Koronamiete

Älkää nyt suuttuko, kun kerron mielipiteenäni, että:

Koronan jotkut asiantuntijat, jos sellaisia ylipäätään on, ovat kertoneet, että se korona tarttuu lopulta kaikkiin meistä elollisista homo sapienseista, siis ihmisistä. Jollain se (tauti) on jo ollut, jollain se on juuri tarttumassa, jollain se tarttuu myöhemmin. Jollain tauti on jopa kuolettavan vakava, monella todella kivuliaan ankara, toiset pääsee vähän helpommalla tai jopa lähes kokonaan ilman oireita, jotkut eivät edes tiedä jo olleensa koronassa.

Näistä syistä johtuen kysyn, miksi vieläkin maskittomia ihmisiä syyllistetään paheksuvin katsein tai ihan suusanallisesti, ja varsinkin täällä mediassa kirjoittamalla? Ymmärrän toki sen, että jos me kaikki juuri nyt tänään jätämme maskit pois, niin moni sairastuu samaan aikaan, ja hoitopaikat tukkeutuvat pikaisella tavalla.


Mun pointti on se, että he, keillä maskia ei ole, sairastuu ensin, ja he, jotka pitävät tiukasti maskia joka paikassa, sairastuvat myöhemmin. Sen pitäisi olla jokaisen oma valinta, joten miksi sitä maskittomuutta pitää paheksuman? Jos tiedän, että mulla on joku paha rasti edessä, oli se sitten työhön, muuhun tekemiseen tai vaikka terveyteen liittyvää, haluan sen mahdollisimman pikaisesti alta pois. Mikä tässä ajatusmallissa on vikana? Onko maskinkäyttäjä viisaampi kuin maskiton, ja siksi omasta mielestään yliasemassa maskittomaan verrattuna?

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu