3. helmi, 2022

Tapaus Päivi Räsänen

Mielipideasioitahan nämä on, näissä kukaan ei tiedä lopullista totuutta. Jokainen ihminen saa uskoa ihan mihin vaan, se on oikein fine by me. Itse en jumaluusoppiin usko.

Ottamatta suoraan kantaa tapaus Päivi Räsäseen kerron, että raamattu on ihmisen ihmisille kirjoittama kirja. Iso kirja, jossa on uusi ja vanha osa, mutta silti se on vaan kirja. Sitä ei ole kirjoittanut jumala eikä jumalolento, vaan ihminen. Tämä panee miettimään, onko mitään jumalaa lainkaan olemassa muuten kuin ihmiskunnan mielikuvituksessa.

Ihminen on aina ollut laumasielu. Kun joku hyvät puheenlahjat omaava kertoo paatoksella tarinoita, "ihmetarinoita", niin oppimaton kansa uskoo. Ja kun kansa uskoo, niin se kansa saadaan tekemään miltei mitä vaan, esimerkiksi sotimaan, ryöstämään toisia kansoja ja kantamaan omiakin rahojaan kirkonmiehille, jotka elevät tavallista kansaa paljon leveämmin ilman mitään puutteita, päin vastoin kuin sitä rahoittava kansa. Aivan varmasti kirkon piirissä on paljon hyväsydämistä pappiskansaa, mutta niin sellaisia on maallikkojenkin parissa.

Eli kyseenalaistan minkäänlaisen jumalisuuden olemassaolon.

Tiedän sohaisevani herhiläispesää ja olevani pian paukamia täynnä, kenties hengetönkin. Mutta jos mielipiteitään ei voi kertoa julki, on silloin lauhkea lammas siellä muiden lampaiden joukossa, eikä mikään asia koskaan muutu. Ihminen tottuu, ihminen turtuu, ihminen nöyrtyy. Miksi?

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu