9. syys, 2021

Ilmastonmuutos ja Suomi

En ole eri mieltä enkä aio vastustaa sitä tosiseikkaa, että ilmasto lämpenee, ymmärrän lämpenemisen aivan hyvin. Ilmasto muuttuu ihmisen toimien vuoksi juu, mutta niin se on muuttunut ennenkin ilman ihmisen vaikutusta. Eli juu toisen kerran.

Tätä seuraavaa en ymmärrä. Kun maapallon valtiot (ja niihin kuuluvat alueet) laitetaan asukasmäärän eli niiden ihmisten määrän mukaiseen suuruusjärjestykseen, on Suomi sijalla 115. Valtioita on yhteensä 235, joten maamme on aika lailla keskellä listaa (115. 235:sta).

Suomen asukasmäärä on 0,07% koko maailman väestöstä. Kun kaikki Suomen kokoiset ja sitä pienemmät valtiot laitetaan yhteen, on niiden yhteinen asukasmäärä n. 2,5% koko maailman väestöstä. Ihan ite laskin. Siis puolet kaikista maan valtioista, siis me pienimmät, on VAAN 2,5 prosenttia kaikista ihmisistä!

Kun sitten mietitään, kuinka paljon (lue: vähän) me pienet maat päästöjä aiheutamme autoilulla ja tehtailla (mm. Cookinsaaret, Tuvalu, Neitsytsaaret, Nauru, ja vaikkapa Grönlanti, Kiribati, Malta, Gibraltar, San Marino ja Vatikaani), niin se ei varmaan ole lähelläkään tuota 2,5 prosenttia, vaan nollapilkku jotain.

No nyt: MIKSI Suomen pitää esittää jotain pyhäkoulupoikaa olemalla aina ensimmäisenä lupautumassa kaikkeen, mitä maailman mahtimaat ja muut silmäätekevät ovat vaatimassa? Jos Isot Pojat vaatii päästöjen vähentämistä 30% tai 50% tai 99% tai vaikka 150%, niin Suomi viittaa ensimmäisenä ja lupautuu kaikkeen. Mitä perhanan hyötyä on siitä, kun pikkiriikkisen piskuinen kansa puhdistaa omaa ilmaansa, kun maailmassa on kaupunkeja ja laitoksia, valtamerilaivoja jne, jotka päästelevät huolettomasti viikossa tai jopa päivässä saman verran, kuin Suomi koko vuotena?

Ja vaikka me kaikki pienet valtiot olisimme niitä pyhäkoulupoikia, niin mitä hyötyä maidän päästöjen vähentämisistä olisi? Ei hyttysen pierun yhden atomin vertaa.


Suomen päättäjille on paljon tärkempää näyttää puhtaita kynsienalusia, korvantaustoja, nassuja ynnä tassuja maailman Isoille pojille, hymyillä ja nöyristellä heille, kuin se, miten oman maan kansalaiset voivat ja jaksavat.


Seison sanojeni takana. T: Pave Pensselsson Sutikainen pienestä Suomi-nimisestä entisestä itsenäisestä valtiosta, nykyisestä EU:sta.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu