18. maalis, 2021

Pääkaupungin uusjako

Suomessa kuten muissakin maissa ongelmia tuottaa se, että kaupungit ovat liian suuria. Kun väkeä on paljon ja kansa asuu ahtaasti, niin totta kai erilaiset konfliktit ja taudit leviävät tuolloin helpommin kuin harvaan asutuilla seuduilla.


Yksi pääkaupunki -malli ei toimi, vaan kapitoleja tulee olla useita. Ehdotan, että Helsingiltä poistetaan yksinvaltainen pääkaupunkistatus, ja pääkaupunkius, outo sana, jaetaan eri paikkoihin ympäri maatamme. Noh, toki Helsingille voidaan jättää Valtioneuvoston kanslia ja Ympäristöministeriö, koska ympäristöasiat mielletään yleensä vihreiksi ja sitä kautta Vihreälle puolueelle. Samallahan vihreät voisivat ottaa sinne omiksi naapureikseen niitä lukumääräisesti suuresti himoitsemiaan pakolaisia ja maahanmuuttajia. Järkikansa kaikotkoon sisä-Suomeen. Vihreät ovat pääsääntöisesti vihreitä vaan ajatuksissaan, sillä hämmästyttävän moni vihreä päättäjä asuu urbaanissa kaupungissa, ovatko edes maalla käyneetkään.

Kun ministeriöitä on vaikkapa tusinassa eri paikassa pitkin selkosia ja merenrantoja, järvikannaksia ja tuntureita, niin porukat ei niin kovin tuppautuisi asumaan yhteen kolkkaan kuten sardiinivainajat purkkeihinsa, vaan levittäytyisivät laajemmalti ja täten näyttäisivät pitkää nenää tautiepidemioille ja eri kultturien välisille selkkauksille.

Ulkoministeriö siirretään luonnollisesti ulkosaaristoon, opetus- ja kulttuuriministeriö seitsemän veljeksen lukukinkerimaille Nurmijärvelle, sisäministeriö keskeisimpään maamme osaan Piippolan vaarin piharakennukseen, oikeusministeriö ilman muuta pohojammaalle, missä oikeutta on jaettu jo vuosisatoja, puolustusministeriö pitkin Venäjän rajaa, valtionvarainministeriö Laihialle, maa- ja metsätalousministeriö Maaningan Metsäkylään (jos sellainen paikka on olemassa), liikenne- ja viestintäministeriö Haminaan, koska google on jo siellä, työ- ja elinkeinoministeriö Kainuun korpiin sekä sosiaali- ja terveysministeriö Lapin tuntureille, missä riittää puhdasta ilmaa hengitellä ilman kasvomaskeja.

Näillä ajatuksilla ja toimenpiteillä vältetään suuret ruuhkat, ahtaat asuinolot, liian likellä olevat naapurit, monet riidat ja tappelut ja niin edelleen. Ja taatusti päästäisiin Guinnessin ennätyskirjaan, sillä tuskin millään maalla on samanaikaisesti tusinaa eri pääkaupunkia.

Suomi, tuo tuhansien järvien ja lukuisten pääkaupunkien ihmemaa!

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu