23. helmi, 2021

Henkilöhaku netissä

Aina aika ajoin täällä mediassa kysellään jonkun henkilön perään. Udellaan asuinkuntaa, jopa tarkkaa osoitetta, puhelinnumeroa, nykyistä sukunimeä jne jne. Kyseessä voi toki olla aivan vilpitön kadonneen henkilön etsintä, mutta siinä voi olla paljon muutakin, jotain pahaa, jopa tappavaa. Ja joo, en ole minkään sortin foobikko.

Kolmatta osapuolta voi etsiä vaikkapa entinen puoliso, jolla saattaa olla väkivaltataustaa, jolla saattaa olla lähestymiskielto tai jotain muuta ikävää. Kolmatta osapuolta voi etsiä myös entisen puolison sukulainen tai tuttava, joka auttaa tätä lähestymiskieltoista ex-siippaa. Kyseessä voi olla joku velkomisasia, henkilökohtainen kostotilanne, stalkkaus, uhrihaku raiskaamiselle tai miltei mitä vaan.

Kyseessä voi olla vaikkapa pila tai sitä rankempi kiusaamistilanne, missä opiskelutoveri tai duunikaveri laittaa kiusaamastaan henkilöstä haun nettiin. Vaikka se olisi vain vitsiksi tarkoitettu ja se poistettaisiin samana päivänä netistä, niin se on ehtinyt jakaantua jo niin laajalle, että sitä ei saada ikipäivänä kokonaan pois netistä. Siinä sitten täysin viattoman henkilön kasvot keikkuvat etsittyinä vuodesta toiseen. Tosi hauska pila joo. Not!

En ole asiantuntija juuri millään alalla, en tälläkään, mutta itse olen varsin skeptinen näihin henkilöhakuihin. Sitä varten meillä on viranomaiset, jotka ohjaavat kyselijää. Poliisi on useaan otteeseen pyytänyt, että omatoimisesti ei pitäisi lähteä tekemään näitä nettihakuja henkilöistä. Poliisi pyytää kyllä apua, jos aihetta on. Oletko juuri sinä valmis ottamaan sen riskin, että vainooja saa uhrin kiinni ja kenties hengiltä juuri sinun "avun" vuoksi?

Ei mulla muuta. Työnnän pääni ikkunasta ulos, jotta voitte tämän postauksen johdosta kaataa paremmin paskaa mun niskaani, niinhän siinä tulee kuitenkin käymään.

T: Pave Pensselsson Kuusaalta

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu