25. marras, 2020

Kiina out

Lainaus Wikipediasta: "Kiina on noin 1,4 miljardilla asukkaallaan väkiluvultaan maailman suurin maa".

Korona lähti Kiinasta. Lintuinfluessaa tuli Kiinasta. Monien tuotteiden, kuten sähkölaitteiden, vaatteiden, kalusteiden, ylipäätään muiden omistamien patenttien kopioiminen ja suoranainen varastaminen on Kiinassa aivan tavanomaista liiketoimintaa.
Itsekin olen tavallaan ollut uhrina ollessani aiemmin töissä tehtassa, jonka koko tuotekatalogin eräs kiinalainen taho varasti. Se alkoi valmistaa suomalaisen katalogin mukaisia tuotteita ja myydä niitä polkuhintaan. Kiinalainen tehtaanjohtaja väitti tuotteita itsekeksimikseen, mikä on törkeä valhe. Meillä tehtaalla kiinalaisten toiminta aiheutti mm. lomautuksia, koska emme saaneet enää entiseen malliin tuotteita vietyä ulkomaille. Kun meillä joku tuote maksoi vaikkapa 250e, sai sen kopion Kiinasta kuudella kympillä.


Ai mitäkö em. asioille voisi tehdä? Tuskin mitään, mutta mielelläni näkisin, että Kiina eristettäisiin koko muun maailman toimesta täydellisesti. Ei mitään yhteistoimintaa Kiinan kanssa. Kiinan 1,4 miljardin ihmisen väestö voisi oikeasti kutistua vaikka 90%, siinähän tulisi koko maailmaa auttava ilmastotekokin samalla.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu