18. loka, 2019

Maailman väkiluvun kasvu

En tarkoita tällä mitään konkreettista tekemistä, ainoastaan spekuloin seuraavalla ajatuksella:

Kannattaako sairaita hoitaa, kannattaako vanhusten elinpäiviä pidentää keinolla millä hyvänsä, miksei heidän anneta kuolla?

Älkää heti lynkatko minua, lukekaa ensin perusteluni. Enkä missään nimessä ole kenenkään tappamisen tai hoitamatta jättämisen puolella, lukekaa nyt vaan nämä perusteluni.

Yksi tämän ajan suurimmista kysymyksistä on ilmaston lämpeneminen, ja sitä kautta mahdollisesti uhkaava ekologinen katastrofi. Monissa lähteissä on kuitenkin mainittu, että mitkään ihmisen tekemät päästöt eivät ole syypäitä tulevaan tuhoon, eivät ainakaan yksin.

Mielestäni suurin syy maapallon mahdolliseen tulevaan tuhoutumiseen on väestömäärän moninkertaistuminen. Oheisesta excel-taulukosta näkee maailman väkiluvun kehittymisen satojen vuosien takaa.

Noh, eihän se yksi ihminen tätä maapalloa liikaa lämmitä. Ei lämmitä ei, mutta kun sillä yhdellä on toveri ja tällä toinen ja sillä kolmas jne, niin näille, heille, meille kaikille pitää raivata elintilaa luonnon kustannuksella. Jokainen meistä voi arvioida, mitä vaikutusta on esim. sillä, kun viime vuosisadalla vuosien 1900-2000 välisenä aikana väkiluku on kasvanut noin 1,5:stä miljardista yli kuuteen miljardiin, ja vajaassa 20 vuodessa vuosina 2000-2019 siitäkin noin puolitoista miljardia lisää.

Mitä tekemistä esim. autojen pakokaasulla on ilmaston lämpenemisen kanssa? Ei yhtään mitään! Ainoa paha asia on maapallon räikeä ylikansoittuminen, siinä ei pakokaasut, lentomatkustelu ynnä muut ihmisen tekemiset ole yhtään mitään! Ainoa, mitä ihmisen kannattaa maapallon pelastamiseksi tehdä, on välttää turhia raskauksia. Ehkäisy käyttöön! Jos se ei auta, koko maailman olisi syytä harkita Aasiassa käytössä olleita yhden lapsen malleja. Toinen lapsi joko annetaan lapsettomalle pariskunnalle tai yksinkertaisesti sen ei annettaisi syntyä tai ainakaan kasvaa. Raakaa, kyllä, mutta ehkäpä välttämätöntä, nyt ei hyssyttely enää auta.


Kuusankoskella 18.10.2019 Paavo Sutinen alias Ministeri Pensselsson

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu