17. loka, 2019

Lapsilla liian suuret luokkakoot

Huolestuttaa todella isosti tulevien aikuisten eli nuorten ja varsinkin lasten puolesta se, että kouluja lakkautetaan. Nyt jo suuret luokkakoot kasvavat entisestään, mikä taatusti lisää oppimisvaikeuksia sekä antaa hyvät puitteet kiusaamisen lisääntymiselle.

Jos haluaa asioita kärjistää, joskus se voi olla hyväkin keino, niin muistutan, että Suomessa ei ole pakko käydä koulua.
"Oppivelvollisuuden voi suorittaa myös käymättä varsinaista koulua, sillä Suomessa ei ole koulupakkoa. Oppivelvollisuuden sisältö on joka tapauksessa suoritettava, huolimatta opiskelutavasta. Oppimäärän voi suorittaa esimerkiksi kotiopetuksena."
Lähde: https://www. nuortenelama. fi/elavaa-elamaa/koulutus-ja-opiskelu/oppivelvollisuus-513 (linkissä tarkoituksellisesti pari välilyöntiä).

Haen tällä sitä, että koululainenkin voi taistella liian suuria luokkakokoja ja ylipäätään koululaitosta vastaan. En tarkoita, että näin tulisi välttämättä tehdä. Mutta kuten meillä Kuusankoskella on Kuxit-ryhmä eli Kuusaa irti Kouvostoliitosta, niin kohta voi olla niin, että koululaisilla on oma Koxit-ryhmänsä, eli Koululaiset ulos koululaitoksesta. He aivan yksinkertaisesti lopettavat koulunkäynnin tai eivät aloita sitä lainkaan, vaan suorittavat oppivelvollisuutensa kotiopetuksena. Salaa toivon, että jotain sen suuntaista syntyisi isommassa mittakaavassa, jotta päättäjät oikeasti heräisivät pilvilinnoissaan.

Kouvolasta:
Päättäjien pölvästely on kerta kaikkiaan saatava loppumaan! Prioriteettiasiat kuntoon ja aivan turhat kerskahankkeet nurin!
Koulujen yhdistely/lakkauttaminen, hoitopalvelujen siirtelyt aivan vääriin kohteisiin, monien ja taas monien toimivien palvelujen lakkauttaminen tai siirto ydinkeskustaan, lista on vaikka miten pitkä. Näistä kun harva se viikko kuulee ja lukee, niin helposti tulee tunne, ettei ne tarinoiden hölmöläiset edes olleet hölmöjä, kyllä ne hölmöt on ihan täällä meidän omassa keskuudessamme, ja vieläpä päättämässä asioista. Pelottaa lasten ja nuorten puolesta, itestä ei oo niin väliä enää.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu