20. joulu, 2018

Hifistelyä

En voi lakata ihmettelemästä pakottavaa tarvetta hifistelyyn elämän eri osa-alueilla. Asioita viedään aivan äärimmäisille tasoille asioissa, joista ei edes tiedetä niin paljoa, että itsekään eroa tavallisen ja hifistellyn jutun välillä huomaisi.


Esim. Savustajat-sivuilla jengi utelee, voiko kalaa kylmäsavustaa pyökkipurulla, kun leppäsavuaines on loppu. (Ite vastakysyn: Pitäisikö se kala muka sit jättää savustamatta leppäpurun loputtua, vaikka pyökkiä tai muuta purua olisi tarjolla? Jos mielestänne pitää jättää savustamatta, syökää sit vaikka parsaa.) Huokaus.

Vastaan: kyllä voi. Ja heille, jotka vastaavat "ei voi", takaan, että jos heidät kaikki laitettaisiin riviin maistelemaan jonkun muun tekemiä kalasiivuja jossain sokkotestissä, he eivät osuisi 100% varmuudella oikeaan siinä, onko savuaines ollut leppää, pyökkiä, tammea, omenapuuta, kirsikkaa vai mitä. Arvailuksi menisi. Minuu naurattaa. Mutta hifistelkää pois, se on hienoa, kun asioihin paneudutaan.


Ite en hifistele. Mulle riittää, kunhan kinkkua paistettaessa luu on 38 asteen kulmassa lihaan nähden. Se on siksi tarkka luku, koska se on sama kuin kossun kalorit.

Korvissa soi savuinen pyökkipurublues, ja hampaiden väleissä on jotain töhnää. Kas, se on pyökkisavukalaa, joka maistuu aivan kirsikkaiselta tammelta, jota nautiskelen omenan kera läheisessä lepikossa.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu