20. marras, 2018

Ilmailua alas

Ilmailun määrä alas, kotimaan matkailu ylös

Minulle sopisi oikein hyvin, että lentomatkailua rajoitettaisiin kovinkin ottein. Siis ei fyysisesti kovin ottein, vaan tehtäisiin puhtaasti kaukomaihin suuntautuva lomamatkailu taloudellisesti niin kalliiksi, ettei siihen olisi normikansalaisella varaa eikä ehkä-kehitettävän lakimuutoksen jälkeen mahdollisuuttakaan. Älkää vielä ampuko minua, kerron miksi näin ajattelen.

Jos ns. ei-pakottavatarpeinen kaukomaihin suuntautuva matkailu loppuisi (lue: turistimatkailu), niin tietysti mm. Finnairilta jäisi paljon työttömiä. Mutta jos panostettaisiin kotimaan matkailuun, niin eri lentoyhtiöiden ex-henkilökunta saisi töitä kotimaasta ja nimenomaan maasta, ei ilmasta. Kun Suomeen rakennettaisiin paljon uutta ja ennen kaikkea otettaisiin käyttöön jo vanhempaa vähäisellä käytöllä olevaa tai kokonaan käytöstä poistettua majoitustilaa, kehitettäisiin niiden yhteyteen palveluja ja toimintamalleja erilaisine houkutuksineen ja harrastusmahdollisuuksineen, niin uskon, että se olisi Suomelle, sen taloudelle sekä luonnollisesti myös ilmastolle hyvä asia. Suomi on matkailumaana loistava kohde myös meille suomalaisille.

Varmaankaan Finnairin 5 526 (v. 2017) henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä eivät kaikki olisi tarpeellisia niille harvoille ilmailureiteille, jotka vielä jäisivät jäljelle kaukolomamatkojen rajun supistuksen myötä. Niille muutamalle tuhannelle eroavalle henkilölle löytyisi kyllä Suomestakin töitä, jos vaan tehtäisiin periaatepäätös edellä mainituilla tavoilla. Ja taatusti muutakin työtöntä väkeä saisi suoraan ja välillisesti töitä, kun kotimaan matkailua määrätietoisesti kehitettäisiin. Se auttaisi kymmeniä eri tuotanto- ja palvelumuotoja täällä Suomessa.

Niin, toki tällä olisi haittapuoliakin, ja varmaan paljonkin. Yksi sellainen olisi tietysti niiden turismista elävien pienkaukomaiden pärjääminen, kun turismitulot hiipuisivat. Mutta toisaalta sielläkin parantuisi ilmasto, rannat ja muut lomakohteet siistiytyisivät, merikin säästyisi paljolta roskaamiselta. Eläin- ja kasvikunta kiittäisivät, kun enää ei turhaan raivattaisi niiden elinympäristöä ihmisten ahneuden tieltä. Palattaisiin perinteisiin tulonhankintamuotoihin, kuten kestävään kalastukseen ja metsästykseen sekä maanviljelyyn, sillä maailmasta loppuu pian leipä ja ruoka laajalle levittyvän ihmisasutuksen myötä.

Mieti omalla kohdallasi, olisitko valmis uhrautumaan puhtaan asian puolesta ja jättämään kaukomaiden lomamatkailua vähemmälle tai jopa kokonaan pois. Suosi suomalaista, osta kotimaista!

Kuusankoskella 20.11.2018 Paavo Sutinen alias Pensselsson

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu