10. kesä, 2018

Muka kehitystä

Jos nyt ilman etukäteispalopuheita järjestettäisiin kattava kysely tai jopa ihan kansanäänestys siitä, oliko Kouvolan kuntaliitos hyvä vaiko huono asia nimen omaan kansalaisten kannalta, mikäpä tulisi olemaan lopputulos? Siis kysyttäisiin alueen KOKO kansalta, 1 ääni / ihminen ikään, säätyyn, sukupuoleen, asemaan tai ylipäätään mihinkään katsomatta. Vain kyllä tai ei. Sitä kysyttäisiin city-Kouvolan lisäksi joka töllissä Jaalassa, Anjalassa, Sippolassa, Elimäellä, Vekaranjärvellä, Voikkaalla, Kuusaalla jne jne.
Samaa voisi toki udella muuallakin Suomessa hyvin kattavasti.

Kirjoitan tämän siksi, että joskus tuntuu unohtuneen, kelle ja mitä varten sitä politiikkaa oikein tehdään. Tehdäänkö sitä siis ihan lopullisesti minkä vuoksi? Ai siksi, että olisi hyvin voidellut rattaat kuntapalveluille? Että talous toimisi? Että alueelle saattaisiin paljon väkeä, jotka veroillaan homman kustantaa?

Mun mielestä politiikkaa pitää tehdä siksi, että IHMINEN pärjää. Ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin vuoksi sitä pitäisi tehdä. Politiikkaa ei pidä tehdä siksi, että oikeisiin fyysisiin töihin haluttomat poliitikot saisivat itselleen ja haluamilleen kohteille parhaat mahdollisuudet pärjätä muita paremmin.
Milloin aletaan taas oikeasti välittää ihmisistä eikä päättäjien omista intresseistä? Ymmärrän kyllä verotulojen tarpeellisuuden, enkä motkota veroja vastaan, vaan kritisoin sanaa "kehitys".

Usein puhutaan kehityksestä. Mielestäni kaikki uusi ajattelu ja teknologia ei ole kehitystä, sillä ymmärrän sanan kehitys niin, että jokin asia paranee kehittymällä. Oikein kun miettisi, niin taatusti löytyisi kymmeniä ja satoja eri esimerkkejä siitä, missä ns. kehitys on ollut aivan jotain muuta kuin parempaan suuntaan menemistä versus aiempaan.

Ennen ihminen otettiin aina huomioon, nykyisin tavallinen ihminen on päättäjille pelkkä kiusa. Kauniisti puhutaan, että kaikilla pitää olla samat edellytykset mm. terveyspalveluille. Miten hemmetissä sitten joka kylältä ja jopa kaupungiksi verratavalta kuntakeskukselta viedään lähes kaikki terveyspalvelut pois? Pieni ihminen pääsee korkeintaan jonkun yksityisen firman, yk-si-tyi-sen fir-man, (poliitikkojen haluaman yrityksen) hemmetin kalliille penkeille jonottamaan kymmenien kilometrien päästä kotoaa taksilla, koska kunnon kulkuyhteyksiä ei ole.
Ennen joka kylässä oli oma lääkäri ja hoitajat. Ennen joka kylässä oli oma pankki ja kauppa, useitakin. Ei ole enää. Halutessasi antaa vaikka lapselle lahjaksi parikymppiä, pitää sinun ajaa mahdollisesti taksin kyydissä kymmeniä kilometrejä jonnekin betonirakennuksen seinälle nostamaan se seteli samalla toivoen, että se pankkiautomaatti on toimintakunnossa. Aiemmin se seteli haettiin omalta kylältä siinä oman kauppareissun yhteydessä siltä omalta kauppiaalta ja omalta pankkineidiltä. Tämä on sitä kehitystä! Hyvin pelaa politiikka!

Terveisin paha-Paavo, josta ei ikinä tule poliitikkoa, koska hän ei pidä riistosta eikä kierosta pelistä.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu