18. huhti, 2018

Sateet kuriin

Päivän, tai oikeammin vuoden, miete by Pensselsson:

Suomessa sataa liikaa, muistellaan vaikka viime kesää. Sadehan syntyy siitä, että maassa olevat vesivarat haihtuvat ilmaan, tiivistyvät taivaalla ja satavat taas maahan sillä varsin petollisella tavalla, jonka vain luontoemo osaa. Noh, mulla on siihen ratkaisu.

Jokainen suomalainen, me kaikki 5,5 miljoonaa, varastoimme kuution eli tuhat litraa vettä tiukasti suljettuihin astioihin pihoillemme, kerrostaloissa sinne yksiöön-kaksioon. Kyllä yksiöön menee helposti vaikkapa viisi parinsadan litran tynnyriä, kun vähän tinkii huonekaluista. Ja huom: kannet kiinni!

Kun jokainen meistä tämän tekee, taivaalle jää haihtumatta litramäärä vettä, jossa alussa on kaksi viitosta ja perässä yksi, kaksi, kolme, ei kun peräti kahdeksan nollaa! 5 500 000 000! Viisi ja puoli tuhatta miljoonaa litraa eli viisi ja puoli miljardia litraa vettä! Aattele, se on sun niskasta pois!

Ja asian toinen hienous: Kierrätyksen agitaattorina ja ekologisuuden maailmankomanssina ehdotan, että kaikki vaadittavat 27,5 miljoonaa kahdensadan litran kannellista tynnyriä valmistetaan kierrätysmuovista, jonka alku- ja jatkokäsittelevät perustettavat kotimaiset tehtaat. Mikä työllistäminen siinä olisikaan. Ja aatella: jokaiselle uudelle syntyvälle lapselle annetaan äitiyspakkauksen kylkiäisenä viisi uuttuuttaan hohtavaa vesitynnyriä, joista yhdessä se lapsi vielä oppisi uimaankin, tosin kansi kiinni! Pelastakaa mut, hukun tähän nerouteen!

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu