19. loka, 2017

Aivotonta politiikkaa

Eduskunnan istuntoa seuratessa väkisinkin tulee mieleen, että yksikään, siis yksikään, nykyisten hallituspuolueiden jäsen ei ole enää oikeitettu kantamaan kansanedustajan titteliä, koska yksikään heistä ei edusta kansaa vaan itseään, omia etujaan, hyvävelijärjestöjä sekä omansa että läheistensä varallisuuden kartuttamista, ja pahimpana oman hallitsevan puolueensa etua, mikä on tähtitieteellisen kaukana tavallisen kansan (johon kansanedustajakin pitäisi siis kuulua) edusta. Rankasti sanottu, mutta niin se vaan tuntuu olevan. Kuinka paljon oli rahallista hyötyä viime vuosikymmenen aikana tehtyjen kuntien pakkoliittämisten luvatuista säästöistä? Ei yhtään hyötyä, pelkkiä menoja. Entäpä maakuntauudistus ja sote? HAH, suurta naurua itku silmissä.

Kuinka paljon esim. kotikuntani Kouvola on saanut kansalaistensa näkökulmasta hyötyä siitä, että Kouvola ei ole enää yksi vaan kuusi kuntaa yhdistettynä? Ei mitään, ei yhtään mitään. Tai on, jos eduiksi katsotaan se, että reuna-alueilla ei ole juurikaan yhtään pankkia, koulua, terveyskeskusta, Kelaa, Postia jne jne, koska ne ovat lakkautetut ja toiminto siirtynyt Kouvola Cityyn. Järjetön määrä aivan toimivia entisten kuntien omistamia rakennuksia ja maita mätänee ja happanee käytön puutteessa. Autoja omistamaton kansa ei pääse edes apteekkiin saati lääkäriin, koska ne ovat aivan järjettömän pitkän matkan päässä.

Kuusankosken aivan upea ja erittäin tarpeellinen aluesairaala ajetaan alas, ja pienissäkin operaatiossa on matkattava Kotkaan. Esim. (Kouvolan) Jaalan kirkolta on Kotkan keskussairaalaan matkaa 80 km, ja vaikkapa (Kouvolan) Vekaranjärveltä vielä enemmän. Siinä ehtii moni potilas kuolla ennen hoitoon pääsyä, ja kaikki vain aivan järjenvastaisten poliittisten päätösten vuoksi. Häpeän olla nykysuomalainen, ja niin häpäeävät sodankäyneet ja jo kuolleet isoisänikin.

Tuntuu siltä. että Suomessakin kytee kapina. Mutta täällä on vaan asiat siinäkin suhteessa nurinkurin, että täällä kansa ei kapinoi hallitusta vastaan, vaan hallitus kapinoi kansaa vastaan.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu