4. elo, 2017

Keihästä pilviin

Yleisurheilun ämämkisat alkavat tänään Londonissa. Siellä on sekä pituus- että korkeussuuntaisia hyppylajeja. Juoksutkin suoritetaan sekä pituussuunnassa ja että myös ylös-alassuunnassa aitojen ja esteiden kohdalla.

Heittolajit ovat sen sijaan vain pituussuuntaisia. Miksi ei kilpailla korkeussuuntaisissa heittolajeissa? Suomessa esim. stadikan tornista olisi hyvä tiirailla heittojen korkeudet.

Moukarissa ylössuuntauva haamuraja olisi varmaan jossa 50 metrin tienoilla, kuulassa vähän vähempi, mutta kyllä jäntevä mies keihästä heittää ylöspäin helpostikin sen 83 metriä, mikä on ämämkisojen tulosrajana pituussuunnassa. Useat raketit ovat melko lailla keihään mallisia, ja nekin nousevat aina ionosfääriin asti ja ylikin.

Nyt kun vaan Suomessa otettaisiin tästä vinkistä vaari, miksei mummokin, niin saisimme varmaan muuhun maailmaan nähden ainakin hetkellisen yliotteen, sillä eivät ne muunmaalaiset pakanat ole tätä kuitenkaan vielä keksineet. Ei kun treenaamaan.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu