27. heinä, 2017

Maantietoa

Kiribati (lyhenne KIR) on piskuinen saarivaltio Australian koillispuolella. Niillä on keskenään vähän samantyylinen isoveli-pikkuveli -suhde kuin meillä on Ruotsin kanssa. Isoveli Australia käyttää Kiribatista usein söpöä hellittelynimeä KIR-veli.

Vähän muuten hymyilyttää, kun Korean demokraattisen kansantasavallan eli Pohjois-Korean virallinen lyhenne on PRK, mikä tuo herkästi mielikuvan tutusta kotimaisesta voimasanastamme.

Jordanialainen palokärki on Jortikka.

Pohjanmaa ei ole ainoa paikka, missä maa kohoaa merestä. Samanlaista maanlisäystä on muun muassa Madagascarin saarella, jonka pinta-ala kasvaa vuodessa monta neliötä. Saarivaltiossa on annettu maan laajenemiselle slogan Madagaskar suureksi eli Mad Max.

Monet eurooppalaiset ovat ottaneet uudeksi lempimatkakohteekseen Malesian (lyhenne MAS), joka on kallaudestaan huolimatta erittäin myönteinen paikka mm. espanjalaisille, jotka herkästi sanovat ko. asialle kyllä. Espanjassa tälle hintavalle ilmiölle on annettu nimi Mas-sí.

Entisaikojen jääpallo-ottelu: Norway - Sovjet union eli Nor-Su.

Rajua oli vääntö myös ottelussa Pakistan - Sovjet union eli Pak-Su.

Alunperin intialainen leipä nimeltä naan on lyönyt läpi Euroopassa, mutta se on suosittua myös Väli-Amerikassa. Erityisesti Panamassa sen syömisen kerrotaan nostattavan sukupuoliviettiä, ja siellä ko. leivän nimi on Pan-naan.

Runoilija Jorma Etto oli ja on yhä tunnettu myös Suomen ulkopuolella. Mm. Saint Vincent ja Grenadiinit -saarivaltiolla (lyhenne VIN) hänet tunnetaan yleisesti nimellä Vin-Etto.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu