27. heinä, 2017

Luonto-oppia

Pensselssonin luonto-oppi Osa 4: Älä huoli, kyllä sä selviät.

Jos ihminen eksyy kesällä luontoon, ei ole mitään hätää, vaikka joutuisi viettämään siellä yön tai kaks, varsinkaan, jos eksyy vesistön äärelle. Ihminen saa elossapysymiseen riittävästi nestettä yökosteudesta, jota voi nuolla esim. järviveden pinnalta.


Ja kun tulee nälkä, voi hakea toisten katiskoista kalat pois, kunhan vaan ensin soittaa sille naapurille ja kysyy luvan. Oishan siinä lähellä rantaa usein se omakin katiska, mut kuka sitä nyt lupaa kysymättä omasta katiskasta syö, ei ainakaan kukaan luontoon eksynyt.

Tulenteko on tietysti tarpeellista. Jos omia sytykkeitä ei ole matkassa, voi sellaisen ihan hyvällä omatunnolla käydä napsaisemassa lähimökin terassilta. Kyllä luontoon eksynyt tulta tarvii lämmön pitimiksi ja toki myös sen ruuan aamuiseen lämmitykseen, joka jäi illalla yli siitä paikalle tilatusta perhepizzasta.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu