22. touko, 2017

Älä tuomitse jos et tiedä

Kuvien ja tekstien laittajille ja niitä lukeville

Kun vaikkapa lehdessä tai netissä, esim. facebookissa tai muualla somessa, on kuva ja siinä teksti, missä kerrotaan jonkun tehneet jonkin pahan teon, vaikkapa rikoksen, niin mistä lukija 100 % varmuudella tietää kuvatekstissä mainitun teon oikeasti tapahtuneen juuri mainitulla tavalla? On vaikkapa kuva, jossa on joku ei-kantasuomalainen, jonka väitetään tehneen sitä ja tätä. Kuvassa tai videossa ei näy itse tekoa eikä rikosta, ainoastaan väite siitä, että jotain on tapahtunut. Mitään todellisia todisteita tai varmuutta asiasta ei ole, ainoastaan jutun laittajan väite. Ja kukaanhan ei ole historiassa koskaan mitään valhetta tai propagandaa kirjoittanut, ei toki, ei ilkeyttään eikä saadakseen aikaan jonkun toivotun reaktion jotakin ihmisryhmää vastaan. Kukapa tai mikäpä nyt sellaista tekisi, kun kaikki (valkoihoiset suomalaiset) ovat niin rehellisiä ja lainkuuliaisia että!

Miten ihmeessä osa lukijoista ja kommentoijista on valmis jopa tappamaan (saunan taakse vieminen jne) sen ei-kantasuomalaisen ja siinä ohessa tuomitsemaan koko muun heimon tai kansalaisuuden omaavat henkilöt? Mitä hemmetin jumalia osa lukijoista on? En ole itse mikään ei-kantasuomalaisten puolesta- enkä vastaanpuhuja, puolustan ainoastaan jokaisen ihmisen laillista oikeutta olla olematta julkisen herjaamisen ja syyttelyn kohteena, oli henkilö valkoinen tai musta, suomalainen tai ei-suomalainen, tai mitä tahansa.

Minä joskus todella toivon, todella toivon, että nämä rajuimmin reagoivat lukijat joutuisivat joskus itse vaikka pedofiliasta tai muusta rikoksesta aiheetta syytetyiksi, siis teosta, jota he eivät ole tehneet. Siinä ehkä menisi läheiset ihmissuhteet, naapurit ja kaverit lopettaisivat tervehtimisen ja juttelemisen, avioliitto hajoaisi, menisi työpaikka alta jne jne jne. Olisipa silloin mukava mennä kysymään, että onko kiva joutua aiheetta syytetyksi.

En väitä, etteikö jotkut netin ja somen kuvissa ja kuvateksteissä mainitut teot olisi todella tapahtuneet, en voi sitä tietää onko vai eikö ole, eikä sitä tiedä kukaan muukaan lukija, et sinäkään. Mutta sen tiedän, että ketään en ryhdy syyttelemään ennen kuin asia on viranomaisten taholta loppuun asti tutkittu ja tuomio laillisella tavalla annettu. Ja tuskin syyttelen silloinkaan, koska mun tehtävä ei ole ketään tuomita.

T: Paavo Sutinen, kansalainen Suomesta.

Kommentit

Lea Vetri

22.05.2017 06:58

Paavo jaksoi kirjoittaa sen mitä minäkin mielessäni veivaan.

pensselsson

22.05.2017 10:16

Kiva, kun joku muu on kanssani samaa mieltä. Poliisi tutkii ja oikeuslaitos tuomitsee, ei somekansa.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu