14. tammi, 2017

Urheilutietäjä Pensselsson osa 2

Sääntöuudistusehdotuksia


Jalkapallo:

Jalkapalloilussa kielletään puolirajan palautus ihan niin kuin koriksessakin. Jos hyökkäävä joukkue palauttaa pallon takaisin omalle kenttäpuoliskolleen, siitä seuraa vapaapotku vastustajalle siitä kohtaa keskirajaa, mistä pallo yli meni. Peli nopeutuu.

Jalkapalloilussa kielletään pallon antaminen omalle maalivahdille kokonaan. Jos näin tapahtuu, saa vastustaja vapaapotkun siitä kohtaa, mistä palautuspallo lähti kohti maalivahtia. Tulee enemmän maalitilanteita.

Jos maalintekoyrityksessä pallo menee maaliin, ja samaan aikaan rikotaan sitä maalintekijää, siitä seuraa maali + rankkari huolimatta siitä, tapahtuuko rike maalivahdin alueella vai ei. Vähentää tarpeettomia loukkaantumisia myöhästyneiden taklausten johdosta.

 

Jääkiekko:

Jääkiekossa paitsion jälkeen kiekon saa automaattisesti se puolustava joukkue, joka ei paitsiota tehnyt. Kiekko laitetaan B-pisteelle, ja joukkue lähtee omalta alueeltaan hyökkäämään. Paitsion tehnyt joukkue joutuu siis puolustuskannalle, ja sen tulee ryhmittyä omalle puolustusalueelleen. Keskialue on näin ollen tyhjä, kun paitsion jälkeen peli käynnistyy. Tee virhe > joukkuettasi rangaistaan.

Jääkiekkomaalivahdin suljettua kiekon haltuunsa peli vihelletään poikki niin kuin nykyisinkin tehdään. Kiekko viedään keskelle siniviivaa, josta laukauksen ampunut joukkue aloittaa uuden hyökkäyksen. Nopeuttaa peliä, koska maalivahti ei uskalla sulkea kiekkoa. Samaa aloitussääntöä noudatetaan pitkäkiekossa ja jäähyvihellyksen jälkeen.

Perusajatus on, että rikkeen tehnyttä joukkuetta rangaistaan aina varmalla kiekon menettämisellä, kun aloitus annetaan automaattisesti vastustajalle.

Tuomarit pois kaukalosta! Kyllä, tuomarit pois kaukalosta! Päätuomarit istuisivat kaukalon laidan takana näyttöruutujen ääressä, ja pari linjamiestä olisivat myös kaukalon ulkopuolella siniviivojen kohdalla, joskin luistimet jaloissa valmiina menemään tappeluiden väliin. Kiekon jäähän pudottajaahan ei enää tarvita, kun aloitus on aina automaattisesti jommallakummalla joukkueella.

Hei, hei, hei, älkää nyt kaikkea uskoko! Ihan aina en sentään tosissani ole! Hip hei!

T: urheilutietäjä Pensselsson 14.1.2017

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu