14. tammi, 2017

Urheilutietäjä Pensselsson osa 1

Jalkapalloviuhka

Miten pelastaa jalkapallossa Suomen A-maajoukkueen eli Huuhkajien joutuminen kansainväliseen ö-sarjaan, kas siinäpä visainen pulma. Nythän me olemme vasta å-sarjassa. Vaan mullapa ois siihen ratkaisu.

Suomi ei tule koskaan, ei ikinä, pärjäämään futiksessa teknisellä osaamisella, ei nopeudessa eikä oikein millään muullakaan jalkapalloilun osa-alueella. Vaan meilläpä on Tahko Pihkalan kehittämä mainio peli: pesäpallo! Se jos mikä on taktinen laji, siinä käytetään oikein taktista viuhkaakin kertomaan ns. sisäpelaajille, mitä aiotaan kohta tehdä. No miksei Huuhkajien valmennusjohto kehitä tätä ideaa ja ota mainittua viuhkaa kentän laidalle?

Olisi se hienoa, kun Suomi-pelaajat ihan yhtäkkiä säntäisivät kaikki kovalla vauhdilla tiettyyn ennalta sovittuun suuntaan, jos ja kun valmentajan viuhka niin väläyttää. Tai heittävät vaikka samanaikaisen puolivoltin kerien tai ilman, ja melko yllättyneitä olisivat vastustajat, niin totisesti uskon. Niin yllättyneitä, että jäisivät hetkeksi seisomaan kuin H. Moilaset, ja finskit tulisivat, nappaisivat nahkakuulan ja syöksivät melko vapaasti vastustajan maalille. Verkko soikoon!

Yks muu taktinen veto ois hyvä silloin, kun Suomella on vapaapotku. Jokainen pelaajamme ryhmittyy tiiviiseen rinkiin, siis ympyrään, pallon ympärille, silleen kylki kyljessä kiinni. Yksi antaa vaparina sellaisen metrin mittaisen syötön siellä ringin sisällä, ja rinki lähtee etenemään hyvin tiiviinä muodostelmana kohti vastustajan maalia. Yksikään vastustaja ei pääse palloon käsiksi, tarkemmin jaloiksi, koska eivät voi tietenkään keilata kotimaamme poikia kentällä nurin. Idea on se, että se koko piiri yksinkertaisesti kävelee pallon sinne vastustajan maaliin. Ja niin meni vuosikausien mittainen kuiva maaliputki poikki! Nerokasta! HJK voisi testata tätä ennen Huuhkajien kansainvälisen menestyksen alkuvaihetta.

Ja nyt seuraavan aiheen pariin, hei! Tulossa on ainakin lätkäasiaa sekä sääntöuudistusehdotuksia.

T: urheilutietäjä Pensselsson 14.1.2017

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu