13. tammi, 2016

Ihminen kuristuu hengiltä

Oletko koskaan miettinyt, mitä ilman tulisit toimeen? Siis oikeasti toimeen elämän jatkumisen kannalta? Mietippä sitä joskus.

Mitä ihminen tekee uudella autolla? Mitä ihminen tekee ylipäätään autolla? No joo, moni varmaan vastaa, että pitää päästä töihin, kauppaan, mökille, harrastusten pariin jne. Sata vuotta sitten kellään taviksella ei ollut autoa.

Mitä ihminen tekee viimeisen päälle uudella tekniikalla varustetulla kodilla? Mitä ihminen tekee nykyaikaisesti sähköistetyllä huvilalla, joka on niin tekninen, ettei edes sen omistaja ymmärrä kaikkien "hienouksien" päälle? Sata vuotta sitten juuri kellään ei ollut keskuslämmitystä, ei sähköä eikä useimmiten edes viemäriä.

Mitä ihminen tekee teknisillä vaatteilla? Mitä ihminen tekee miljoonaa sorttia olevilla muotivaatteilla, meikeillä, ziljoonalla eri kotitalousvempeleellä, eri formaattisoittimilla, kuntoiluvälineillä, huvijahdeilla? Oikeasti ihminen ei tee niillä mitään, kun mittarina on se, mitä ihminen oikeasti elämiseen tarvitsee. Ihminen ei tarvi noista edellä luetuista yhtään mitään.

Ja lopuksi, listaa voisi toki jatkaa vaikka kuinka pitkään, niin lopuksi niinkin välttämätön asia kuin ruoka. Mihin ihmeeseen ihminen tarvitsee tuhansia ja taas tuhansia erilaisia ruoka-aineksia? Miksi pitää olla kolmen, viiden tai seitsemän lajin ruokailuja? Miksi ei syödä niin kuin ennen terveellistä perusruokaa, ja jätetä niitä aivan turhia hienosteluja pois?

Ihminen on typerä laumaeläin. Ihminen on typerämpi kuin moni eläin. Eläimet syövät juuri sitä kuin tarvivat, elävät oman elämänsä ja kuolevat pois. Sitä ennen ne ovat jatkaneet sukua eli täyttäneet tehtävänsä. Miksi ihmeessä ihmisen pitäisi elää satavuotiaaksi? Miksi ihminen ei voi syödä niukkalajisesti, siis yksinkertaista ruokaa, jota useimmiten löytyy omasta maasta tai lähialueilta? Miksi syödä niin kuin terveysoppineet "valistavat", vain jotta elämä olisi mahdollisimman pitkä, niinkö? Miksi elämän pitää olla mahdollisimman pitkä? Kohta seitsemän- ja kahdeksankymppiset lapset hoitavat satavuotiaita vanhempiaan. Nuoret ovat fyysisesti ja henkisestikin niin heikkoja, ettei heistä ole tosipaikan tullen yhtään mihinkään hyödylliseen hommaan, ei edes hoitamaan niitä seitsemänkymppisiä. Kukaan nuori ei kykene oikeisiin töihin, siis ruumiilliseen työhön, ja kerskakulutuksella aivan tietoisesti tuhotaan maailman ruokapankkia eli luontoa ja sen monimuotoisuutta. Ja vain siksi, että minulla olisi hienompi ja kiiltävämpi talo ja auto ja toinen auto ja toinen asunto ja mökki ja huvila kuin sinulla. Aivan vit*n typerää!

Aivan vit*n typerää!

Paluu sadan vuoden aikaisiin elämänmuotoihin olisi paljon järkevämpää kuin nykyinen "kehitys". Ihminen kuristaa itseään hitaasti hengiltä koko ajan, mutta ei siitä kukaan välitä, kunhan vaan oma uusi auto kiiltää.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu