16. syys, 2015

Yksi prosentti

Aivan hirvittävää vääntöä käydään Suomessa siitä, mistä ja keltä pitäisi leikata tuloja tai etuuksia, jotta valtion talous saataisiin nousuun. Tähän aiheeseen mulla on ehdotus.

Suomi on aina ollut demokratian edelläkävijä ja se kuuluu hyvinvointivaltioiden kärkimaihin miltei millä tahansa mittarilla. Olimme miltei ensimmäinen tasa-arvoissa mm. naisten äänioikeuden kannalta. Joten emmekö kykenisi olemaan tasa-arvoisia ja demokraattisia tässä tulonleikkausasiassakin?

Mun ehdotus ja perusteet:

Jokainen palkansaaja, työtön ja eläkeläinen, jo-kai-nen, antaa tuloistaan valtion kassaan yhden prosentin (1%). Käytännössä se tarkoittaisi, että Kelan korvauksilla oleva työtön antaisi työmarkkinatuestaan (ei asumis- tai muista tuista) noin 4-5 euroa / kuukausi, liiton korvauksilla oleva about kympin-viisitoista, tonnin kuussa saava eläkeläinen kympin, 2000 euroa ansaitseva työntekijä 20 euroa, viisitonnia ansaitseva viiskymppiä ja isotuloinen kymppitonnin saava antaisi satasen kuussa. Siis jokainen antaisi yhden prosentin ansiotuloistaan, ei sosiaalisista etuuksistaan. Mahdotontako? Ei ole.

Ja sitä paitsi millä oikeudella joku osa kansasta voi päättää, että noilta otetaan mutta näiltä ei oteta (lähinnä päättäjiltä itseltään)?

Ja yksi tärkeä pointti: veropakolaisuus kuriin! Suuret yhtiöt ja ökyrikkaat samoihin talkoisiin kuin vähätuloisinkin ihminen! Verot maksettava täysimääräisinä Suomeen! Hävettävää raukkamaisuutta tuollainen verojen välttely!

Paljonko kertyisi?

En tiedä keskimääräistä ansiotasoa kaikkien suomalaisten kannalta, kun siihen lasketaan työssäkäyvien lisäksi siis työttömät ja eläkeläisetkin mukaan. Mutta jos oletetaan, että valtiolle annettavan yhden prosentin keskimääräinen eurosumma olisi 20 euroa / henkilö / kuukausi ja maksajia olisi vaikka neljä miljoonaa henkilöä, se tekisi:

80 000 000 (kahdeksankymmentä miljoonaa) kuukaudessa
eli
960 000 000 (lähes miljardin) vuodessa.

Mitä vaikeaa tässä olisi? Jokainen meistä pystyy antamaan sen yhden prosentin ansiotuloistaan tai eläkkeestään. Tiedän toki, että parikymppiä on hirvittävän monille iso raha ja vaikea paikka pois antaa. Mutta jos sillä saadaan koko Suomen talous nousuun, on hyöty jättiläismäisen suuri. Miettikää tätä päättäjät!


Lopuksi:


Tiedän, ettei miljardi vuodessa riitä säästötavoitteisiin. Muita säästöjä saadaan kuntien ja valtionhallinnon päällekkäisyyksiä karsimalla, aivan järjetöntä byrokratiaa alas ajamalla, kansanedustajien ja ministereiden kokouspalkkioista, taksikorvauksista, takuueläkkeistä ja monista aivan turhista korvauksista luopumalla. Jos kansanedustaja putoaa eduskunnasta, niin töihin vaan muualle ilman mitään älyttömiä "varhaiseläkkeitä", iljettää jo pelkkä ajatuskin.
Hei haloo, oletteko te päättäjät riistotyranneja ja pelkästään oman edun tavoittelijoita vai kansan palvelijoita, kuten teidän kuuluisi olla? Jossain päin maailmaa tuollaista omaan laariin rahojen suuntaamista kutsutaan rosvoamiseksi. Ei se ole kaukana täällä Suomessakaan.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu