3. syys, 2015

Futisslalom

Aamuyön tunteina, oikeammin kyllä siihen vaan minuutteja korkeintaan meni, oon kehitellyt uutta urheilulajia, tarkemmin ottaen kahta. Lopullista nimeä on oo vielä keksinyt, mutta perusideat kyllä ja vieläpä muutaman yksityiskohdankin.

Nimittäin.

Miten olisi urheilulajina jalkapallon kuljetus ylämäkeen?
Miten olisi urheilulajina jalkapallon kuljetus alamäkeen?

Olisi mäki ja siinä pujottelurata, siis pujottelurinne.

Ylämäkeen kuljetus tapahtuisi pujottelurinnettä ylöspäin nousemalla jalkapallosta tutuilla kosketuksilla. Eli kuljettaa saa ihan niin kuin oikeassakin futiksessa: jaloilla, päällä, olkapäillä, polvilla, reisillä, mutta ei tietenkään käsillä. Jos pallo lipsahtaa alamäkeen, se haetaan joko ihan alhaalta tai esimerkiksi tietyn väliaseman kohdalta alarinteestä. Näitä asemia voisi olla vaikkapa 10 metrin välein. Nopein (ja puhtain) kuljetus tietysti voittaa.
Niin, sellaista "pitkä ja perään" -systeemiä ei saisi käyttää. Voisi olla joku määrä askeleita, kaksi tai neljä, jonka saa ottaa ilman, että peliväline ei ole kosketuksissa itseensä. Eli pientä riplausta vaan, pallo koko ajan ns. iholla.

Alamäkeen mentäisiin pujottelemalla tietty rata. Jos pallo irtoaa hallinnasta, saa uuden pallon hakea ylemmältä asemalta. Tässäkin nopeus sekä suorituksen puhtaus on valttia.

Jonkinlainen sivurajaheittokin siinä voisi olla, jos pallo lipsahtaa radalta sivuun.
Ylämäkeen mentäessä suoritusaika voisi päättyä ylätasanteella suoritettuun hyväksyttävään "rankkariin", jossa puuskuttava urheilija potkaisee kuljattamansa pallon pilkulta pieneen maaliin.

Saatte vapaasti käyttää tätä ideaa lajin kehittelyyn, kunhan minut mainitaan pelin ideoijana ja rojaltit kilahtavat mun tilille.

Niin, voisiko nimi olla futisslalom?

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu