20. heinä, 2015

Savustettu hauki

Heitä ennakkoluulosi nurkkaan - savuhauki ON hyvää!

Sain kuvan hauen (1,8 kg, 62 cm) eilen Kymijoesta uistelemalla. Sen että ehdin uistimen veteen laittaa ja tuskin kahta minuuttia sitä vetää, oli saalis jo kiinni. Mut se siitä.

Kotiin tultua nykäsin Mr Piken masun auki, suolistin se ja laitoin kalan keittiön lavuaariin n. 10% suolaveteen, luku on todellakin arvio. Käytännössä laitoin hanasta hyvin kuumaa vettä lavuaariin, tulppa oli toki mukana kuvioissa, ja kaadoin sinne lopuksi kiehuvaa runsassuolaista vettä perään. Kuumaa suolavettä lisäsin muutaman kerran niiden 2-3 tunnin aikana, jolloin hauki suolavedessä lillui. Siis EN suomustanut tai tehnyt kalalle mitään muutakaan kuin siis vain suolistin sen, eli mahan sisälmykset pois.

Illan eellä sit tulet puu/hiiligrilliin ja kalalla sisustettu savustuspönttö tulille > vajaa 3 varttia ja vot, Mr Pike oli kypsä! Ennen pönttöön laittoa hieroin kalan sisään tilliä ja lisäsin vielä hieman suolaa sekä sipaisin muutaman nokareen voita kalan ineen. Lopputuloksena maukasta kalaa, jonka suomuista (ja limasta) ei ollut tietoakaan, ja eihän sitä savukalan nahkaa syödä.

Tätä lisää jatkossakin. Ai ruodot vai? Kalassa on pakko olla ruotoja, ei se muuten pysy kasassa. Otin sellaisen aatteen käyttöön, että kaksikiloiset ja pienemmät hauet savustan kokonaisina, isommat savustan fileinä (nahkapuoli alaspäin). Päätän raporttini nähin tunnelmiin.

PS. Kala ei ollut yhtään kuivaa, vaikka kuvassa siltä ehkä näyttääkin. Voita oli paljon mukana fisun masussa, eivätkä grillin tulet olleet mitkään megalomaaniset.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu