18. heinä, 2015

Taas samaa marmatusta muka-totuudesta

Nyt tulee asiatekstiä. Jos kaipaat huumoria, ohita tämä alla oleva pitkähkö teksti.

Netissä näkee usein, miten on valokuva jostain kohteesta, ja kuvatekstinä on pitkä sepustus siitä, että kuvan henkilö tai kuvan auto ja autoilija on tehnyt sitä ja tätä. On petoksia, varkauksia, liikennerikkomuksia, kaahaamisia ja kiilaamisia ja ties mitä kauheuksia. Mutta mutta...

Oletetaan, että sinä jaat sen kuvan ja sitä seuranneen pitkän tekstin, joka usein täyttää julkisen herjaamisen kriteerit. Oletko 100% tai mielummin 200% varma, että kyseinen henkilö on kuvatekstissä mainittuun juttuun syyllistynyt? Oletko aivan varma, että kuvassa oleva henkilö tai auto liittyy tapaukseen? Olitko itse paikan päällä näkemässä? Oletko edes varma, että mitään tapausta ylipäätään edes on olemassa? Veikkaan ettet ollut. Veikkaan, etten veikkaa pieleen.

Olisi syytä ymmärtää, että kuvan henkilö on saattanut joutua koston, pilkan tai muuten vaan julkisen nöyryytyksen kohteeksi. Tapaus voi olla petetyn tai jätetyn puolison kosto. Se voi olla naapuririidan väline. Se voi olla pelkästään alkuperäistekstin kirjoittajan huomionhakuisuutta. Ymmärrätkö, että juuri sinä kuvan jakajana saatat syyllistyä itsekin rikokseen?

Maailman historiassa on tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä tuomittu väärin perustein. Heitä on julkisesti parjattu, heitä on loukattu henkisesti ja myös fyysisesti, heitä on tuomittu, pahoinpidelty, heitetty tyrmään ja jopa tapettu. Heidän perheiltään on poltettu koti, heidän lapsiaan on koulukiusattu ja mukiloitu. Miksi? Vain siksi, että ASIASTA TIETÄMÄTÖN TAHO on jakanut julkisesti väärää tai todistamatonta "informaatiota" muka-totuutena.

Heitätkö sinä sen kuuluisan ensimmäisen kiven? Ja jos sen teet, mikä sinut siihen oikeuttaa? Oletus, luulo? Hyi helvetti!

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu