17. huhti, 2015

Seurajoukkueista

Urheilupohdinnoista hyvää päivää.

Ei toimi enää juuri mikään. Ainakaan huippu-urheilussa.

Mikä perk*leen Oulun Kärpät? Mikä perk*leen Helsingin IFK? Mikä perk*leen FC Barcelona?

Onko Oulun Kärpät oululainen joukkue? Entä HIFK? Miten on Bayer Münchenin laita tai Torinon Juventuksen? SKA Pietari, onko se pietarilainen joukkue? Ei ole. Sen saattavat omistaa juuri sen alueen isokihot, mutta montako pelaajaa oikeasti on kyseisen kaupungin omia poikia? Väitän, että melko harva.

Mitä järkeä oululaisen on kannustaa just vaikka Kärppiä, hesalaisen HIFKiä, turkulaisen Tepsiä, manselaisen Tapparaa, jos ja kun siellä ei juurikaan niitä oman kylän urhoja pelaa? Mun oma mielenkiinto on rapissut rahaliigoja vastaan jo aikoja sitten, sillä miksi kannattaa joukkuetta, jossa ei ole mitään omaa kuin korkeintaan seuran paikkakunta? Ennen kaikki oli urheilussakin paremmin, kun kylä pelasi kylää vastaa tai kaupunki kaupunkia. Nyt ei sellaista enää ole kuin aivan alemmilla sarjatasoilla. Ottaisin mieluusti vastaan sen tiedon, että ostopelaajien määrää vähenneisiin vaikkapa yhteen tai kahteen pelaajaan per joukkue. Taso varmaan laskisi, mutta oma-alueisuus (olipa outo sana) säilyisi. Silloin todellakin olisi riemukasta kannattaa oululaisena juuri niitä Kärppiä ja tamperelaisena Tapparaa.

Tästä ja näistä syistä seuraan paljon mielummin vaikkapa naisjalkapalloa tai -kiekkoa ja erityisesti pesäpalloa. Peli on tuhat kertaa reilumpaa, kivempaa ja selkeästi urheilullisempaa kuin isolla rahalla maksettu sirkus, jota ammattimiesurheilijat harjoittavat. Yrittäkää katsoa aivan puolueettomasti mies- ja naisurheilua ja vastatkaa omantunnon mukaan, kumpi on viihdyttävämpää: suurella rahalla maksettu ja usein aivan helvetisti ylinäytelty ammattiurheilu vai urheilemisen ja liikunnan riemusta tapahtuva naisurheilu ilman jättipalkkioita. Mun vaaka kallistuu vähintään 6-2 naisurheilun riemun puolelle. Ja tässä ei ole mukana mitään eroottisia sävyjä, kirjoitan tätä aivan puhtaasti urheilullisen viihtyvyyden näkökulmasta.

Seuraan paikan päällä mielummin kotikaupunkini Kuusankosken Puhdin naispesäpalloa kuin vaikka KPL:n vastaavaa miessarjaa, vaikka KPL pelaa Suomen mestaruuksista ja Puhdin naiset vain divioonatasolla ykkössarjaa. Seuraisin paljon mielummin vaikka paikallista ringetteä kuin ostettua uroslätkää. Niin se vaan mun kohdalla menee, uskokaa pois. Ja hei, en syytä tai moiti ketään tai mitään, tää on vain mun mielipide.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu