5. helmi, 2015

Syntyperä - ei voi mitään

Ihminen ei voi syntyperälleen mitään.
Ihminen ei voi syntymäajalleen mitään.
Ihminen ei voi syntymäpaikalleen mitään.

Näin ollen:
Ihminen ei voi ihonvärilleen mitään.
Ihminen ei voi iälleen mitään.
Ihminen ei voi etniselle ryhmälleen mitään.

Ei yhtään mitään.

Silti meillä Suomessakin erivärisiä, erimaalaisia, eri etnisistä ryhmistä tulevia ihmisiä syrjitään, mollataan, uhkaillaan ja jopa heidän fyysistä koskemattomuuttaan vahingoitetaan. Siis henkilöitä, jotka eivät voi sille "syylle" mitään, miksi heitä syrjitään ja vahingoitetaan.

Miksi?
Miksi suomalainen tekee näin? Onko hänen oma syntyperänsä, ikänsä, etninen ryhmänsä tai synnyinmaansa jollain tapaa parempi kuin tuon kaltoin kohdellun ehkä muualta tulleen henkilön? Molemmat ovat naisesta syntyneet tilanteessa, joihin heistä kumpikaan ei ole voinut eikä edelleenkään voi vaikuttaa, eikä ole tarvettakaan.

Oikeutus?
Mikä antaa suomalaiselle oikeuden ja valtuuden vahingoittaa ivaamalla tai muulla tavoilla erinäköistä henkilöä? Ei mikään, ei kerrassaan mikään sitä anna, vaikka suomalainen väittääkin muissa olevan syytä omaan käyttäytymiseensä. Se syy on tyhmyys, typeryys, ymmärtämättömyys, suoraan sanottuna kusipäisyys. Siis ei sen ei-suomalaisen, vaan ihan sen rasismia ja vihapuheita ja -tekoja harjoittavan kantasuomalaisen kusipäisyys.

Jokainen toista ihmistä syrjivä, loukkaava, millään tavalla pilkkaava tai vahingoittava henkilö on kusipää, olkoon hän suomalainen tai minkä maalainen henkilö tahansa. Jos tässä asiassa joku pitäisi tuomita, pitäisi sen suomalaisen katsoa peiliin.

Häpeän edustaa kansaa, joka näin avoimesti on rasistinen. En minäkään vieraita ihmisiä rakasta, mutten myöskään heitä syrji, pilkkaa tai millään tavalla vahingoita. En halua tässä nostaa itseäni jalustalle, vaan tuomita heidät, jotka ovat pahantekijöitä, suomalaisia pahantekijöitä. Muuttaisivat itse ulkomaille ilman rahaa tai muuta omaisuutta, juurikaan ilman toivoa työpaikasta ja todellakin aivan erinäköisten ja -väristen ihmisten sekaan. Ja toivottavasti hekin saisivat nyrkistä jokaisen kulman takana, että pikku hiljaa ymmärtäisivät olevansa todellakin hyljeksittyjä.

Ihminen tulee tuomita tekojensa, ei syntyperänsä vuoksi.

Hävettää joidenkin maanmiesteni puolesta.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu