5. tammi, 2015

Orjuus

Vuosisatoja ja -tuhansia sitten omistava luokka hankki käyttöönsä orjia, yhä vaan enemmän ja enemmän orjia. Tämä mahdollisti sen, että orjuus poisti omistavan luokan hitaan rikastumisen ikeestä. Nykyisin virallinen orjuus on oikein lainsäädännöllä kiellettyä, mutta onko tilanne muuttunut mitenkään? Itseasiassa ei ole, joskin oikeasti verisen ruoskan sijasta käytetään köyhän köyhänä pitämisen taloudellisriippuvaista raippaa. On melko turhaa sanoa, että se on köyhän oma häpeä, jos ei itse itseään nosta omistavaan luokkaan. Heh, naurahdan, joskin ironiseen sävyyn.

En sitä sano saati vaadi, että köyhemmälle kansanosalle, tälle meidän suurelle joukolle, pitäisi mitään tuosta vaan antaa, ei ainakaan mitään materiaalista. Mutta sille suurelle ryhmälle voisi antaa mahdollisuuden, jota nyt sen on hyvin vaikea itse ottaa.

En ala tästä asiasta enempää soppaa hämmentämään, toinpahan vaan ajatukseni luokkaeroista esille. Sillä luokkaeroja meillä todella on, ja monista kauniista puheista, lue vaalipuheista, huolimatta hyvinvointivaltiolla voi mennä suht hyvin, mutta sen suurimmalla väestönosalla ei.

Näin on, ja nyt lähden tuonne paukkupakkaseen taapertamaan leipää ja kananmunia hakemaan, muuhun kun ei oikein ole varaa. Ja taapertamaan siksi, koska köyhällä ei ole varaa autoa pitää. Noh, onhan tässä työttömällä sairaalla aikaa taapertaa.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu