31. joulu, 2014

Uusi vuosi ja muut turhakkeet

Näistä jouluista, uusista vuosista, pääsiäisistä, vapuista, juhannuksista sun muista kun niin paljon paasataan, niin kerron tässä niistä oman mielipiteeni ja niihin liittyvät omat tapani: minua ei kiinnosta pätkääkään, mitä joku esi-isä on ammoin almanakkaan merkinnyt, että nyt pitää juhlia tai nyt pitää tehdä sitä ja tätä, koska allakassa niin lukee ja koska kaikki muutkin tekee niin. Mitä sitten? Miten elämä muuttuu uutena vuotena paremmaksi, että sitä pitää niin kovasti juhlia? Ja koska en usko raamattuun, pidän sitä täysin keksittynä eepoksena, miksi juhlisin joulua, pääsiäistä tai vastaavaa?

Kun vielä olin työelämässä, olin toki kiitollinen niistä palkallisista vapaapäivistä, mitkä allakkaan merkityt "pyhä"päivät mulle on suonut, mutta siihen se on jäänytkin.

Tämä on vain mun henkilökohtainen mielipiteeni. Jokainen juhlikoon tai uskokoon ihan mitä tai mihin lystää tai olkoon juhlimatta tai uskomatta. Ite juhlin kun siltä tuntuu, en tosiaankaan kalenterin mukaan.

LISÄYS:
Kirjoitin facebookin erääseen ryhmään kirkkoon ja uskontoon liittyvän kommentin:
"En kuulu kirkkoon. Uskoa voi ilman maallista krääsääkin, ja krääsällä tarkoitan kirkkoa ja kaikkea siihen liittyvää materialismia. Uskonko jumalaan, se on mun oma asiani. Raamattua olen aina pitänyt täysin tuulesta temmattuna eepoksena, jolla nimenomaan pelotellaan köyhää ja oppimatonta kansaa pysymään nuhteessa ja antamaan roponsa papistolle."

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu