20. joulu, 2014

Sääntömuutosehdotuksia

Näitä sääntöjä oon pohtinut urheilusaralla. Listaan tähän niitä juttuja, joita mielestäni voisi ainakin kokeilla vaikkapa jossain alasarjoissa. Jalkapallon osalta mulla on taka-ajatuksena lisätä maalipaikkoja, ja jääkiekossa hyvittää sitä joukkuetta, joka ei rikettä tehnyt.

1) JALKAPALLO: pallon palauttaminen omalle maalivahdille pitäisi poistaa kokonaan. Siitä seuraisi aina vastustajalle vapaapotku siitä paikasta, josta palauttaminen tapahtui, eli missä kohtaa pelaaja oli, kun pallon molarille antoi. Kuudentoista-alueella rikkeestä tulisi aina rankkari.

2) JALKAPALLO: Samanlainen puolirajan palautussääntö kuin koripallossakin on. Jos hyökkäävä joukkue palauttaa pallon takaisin hyökkäysalueelta omalle puolelleen puolirajaa, siitä seuraa vastustajalle vapaapotku.

3) JÄÄKIEKKO: Ne virheet, jotka aiheuttavat vihellyksen, mutta eivät jäähyä, niitä tulisi muuttaa niin, että ei-virheen tehnyt joukkue saisi kiekon haltuunsa vihellyksen jälkeen. Esimerkiksi jos joukkue A tekee paitsion tai pitkäkiekon, se vihelletään niin kuin ennenkin, ja vastustaja eli joukkue B saa kiekon oman maalinsa taakse. Joukkue A ryhmittyy kokonaisuudessaan omalle puolustusalueelleen, eikä se saa sieltä poistua, ennen kuin joukkue B on toimittanut kiekon oman siniviivansa yli.
Ideana tässä on se, että virheen tehnyt joukkue joutuu aina luopumaan kiekosta, eikä sille anneta mahdollisuutta saada kiekkoa face to face -aloituksesta. Muissa tapauksissa (erän aloitus, jäähy tai maalin synty) toimitaan kuten ennenkin, eli face to face -aloituksella.

4) Lisääkin on mielessä, kirjaan niitä tuonnenpana.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu