31. loka, 2014

Joulu yököttää

Minulta on kysytty, miksi inhoan joulua ja millä peruteella. Annan tässä vastaukseni.

Perusteluina ovat kaupallisuus ja ennen kaikkea se, että joulun ajasta itsestään tehdään tapahtuma, jossa kaikki mahdolliset muka-hyveet tuodaan itsestä esille. Kuka enää muistaa sitä joulun perimmäistä tarkoitusta? Jeesus-lapselle tuotiin lahjoja, koska häntä rakastettiin. Ja ennen vanhaan vaatimattomat lahjat tehtiin itse ja annettiin omille rakkailleen, oltiin nöyriä saatujen lahjojen suhteen. Nykyaikana annetaan kaikkialle aivan turhaa krääsää, oli ihminen rakas tai ei, koska pitää näyttää, että antaja on muka jalo ja saajaa rakastava ihminen. Usein ei ole. Ei sillä, että olisin uskovainen tai raamuttua tulkitseva ihminen, en tosiaankaan ole, mutta tuskin alun alkaen joulusta tällaista kulutusjuhlaa haluttiin tehdä.

Ja sitten se kaikki muka-hartaudellisuus. 363 päivää vuodesta ollaan aivan miten päin vaan, ei huomioida muita eikä apua tarvitsevia, mutta joulun pari päivää vietetään niin hartaina ja "hyvinä" ihmisinä että oikein yököttää. Pinnallisuutta, tekopyhyyttä, suoranaista valheellista kulissia koko touhu, ja tämä koskee hyvin suurta osaa ihmisistä. Ajatustapa on, että meillä pitää olla hienommat jouluvalot ja koristeet kuin naapuri on viritellyt. Käydään sellaisten sukulaisten luona, joille ei itse asiassa suoda yhtään ajatusta muina aikoina. Käydään sellaisten ihmisten haudoilla, joita ei ajatella yhtään kertaan koko muun vuoden aikana. Ollaan niin saakelin hurskaita, että hyi hemmetti, etoo ja oksettaa.

Toki on ihmisiä, joille joulu on pyhä ja harras asia ihan oikeasti, ja pyydänkin heiltä anteeksi tätä vuodatustani, muilta en. Mutta uskallan väittää, että heitä tosijouluihmisiä on nykymaailmassa yhä vähemmän ja vähemmän.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Kun kalenteriin on merkitty joulu, juhannus, pääsiäinen, vappu jne, niin tarkoittaako se sitä, että niitä pitää jotenkin erityisesti viettää? Oon jättänyt useita, jopa kymmeniä, juhannuksia, uusia vuosia, halloweenejä, ystävän päiviä yms juhlimatta, koska ne eivät merkitse mulle yhtään mitään. Jos haluan jotain viettää, järjestän omat juhlani. En kulje allakan laatijan mukaan, en juhli sellaista mikä ei minusta juhlalta tunnu.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Jokainen toki viettää omanlaisensa joulun tai ei ehkä vietä sitä ollenkaan. Se minua on aina ihmetyttänyt, että ajatteleeko ihminen oikeasti oikein koskaan kaiken todellista tarkoitusta? Oon ehdottomasti sitä mieltä, että pirun suuri, aivan liian suuri, lauma ihmisiä hyppää, kun joku käskee hypätä. Syytä hyppyyn ei ihminen tiedä, mutta hän hyppää, koska joku käskee ja koska muutkin hyppäävät. Itse en niihin hyppääjiin kuulu.

Uusimmat kommentit

18.11 | 08:09

Voisko 2.pöydän streamin saada päälle!

17.11 | 04:59

En lähtisi syyttelemään ketään. Otan hommasta kyllä vastuun, joskaan en ole selvännäkijä toisen pelipaikan tulosten suhteen. Jos ei ole tietoja, ei ole päivitettävää.

17.11 | 04:54

Niin miä vähä aattelinkii hyvä Paavo💪Perk...Jape😂😂😂

17.11 | 04:31

Nimesi on ekan kierroksen listassa ollut koko ajan, se on oikealla puolella 13. rivillä "25 Muhojoki Pekka RKK 30 - 54v 26 Hiltunen Pentti IK". Samoin nimesi löytyy 3. kierroksen kohdalla 9. riviltä.

Jaa tämä sivu